Розблокування експорту зерна: Кулеба закликав африканські країни тиснути на рф

Розблокування експорту зерна: Кулеба закликав африканські країни тиснути на рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав світ та всі африканські держави працювати разом і чинити тиск на росію, щоб вона дозволила безпечний морський шлях для експорту українського продовольства.

Як передає Укрінформ, про це він заявив в інтерв’ю танзанійському виданню The Citizen.

«Час спливає не тільки для нас, але й для вас. І ми хочемо вирішити проблему протягом наступних кількох тижнів. Тривале блокування експорту продовольства з України підірве здатність наших фермерів продовжити збір нового врожаю та підвищить ризик переривання сільськогосподарського циклу України ще на рік. Це може поставити світ під загрозу багаторічної продовольчої кризи», - сказав Кулеба.

Він додав, що багато з африканських держав уже працюють разом з Україною, щоб досягти вирішення цього питання з експортом продовольства.

За словами міністра, позиції африканських столиць впливають на позицію росії.

Читайте також: Через вторгнення рф сотні мільйонів людей можуть опинитися на межі голоду – Кубраков

«Україна продовжить тісно співпрацювати з усіма африканськими державами в найближчі дні та тижні, щоб забезпечити надходження всіх наших контрактних товарів на ваші ринки, а також для подолання глобальної продовольчої кризи, спровокованої безвідповідальними діями росії», - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл, розв'язала терор проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях.

Унаслідок бойових дій та блокади українських морських портів в Україні виявилися заблокованими більше 20 млн тонн зерна, що були призначені для експорту в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-