Прем'єр Італії про розмову з путіним: Я не побачив проблисків миру

Прем'єр Італії про розмову з путіним: Я не побачив проблисків миру

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі після розмови із російським диктатором володимиром путіним констатував, що "не побачив проблисків миру".

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на італійське видання ANSA.

"Я не побачив проблисків миру", – сказав Драгі на пресконференції після телефонної розмови.

Читайте також: У РНБО розповіли, як кремль через італійського генерала шантажує світ ядерним ударом

За словами Драгі, його метою було запитати, чи можна щось зробити, щоб розблокувати те зерно, яке зараз перебуває в Україні, тому що продовольча криза, яка наближається і вже присутня в деяких африканських країнах, матиме "гігантські масштаби та страшні гуманітарні наслідки".

"Перша ініціатива, яку можна було б вивчити, – чи можна побудувати співпрацю з розблокування портів у Чорному морі. путін сказав, що цього недостатньо для вирішення світової продовольчої кризи. Я відповів: "Давайте їх розблокуємо, інакше є ризик, що зерно зіпсується". путін тоді сказав, що проблема полягає в тому, що порти заміновані", – сказав прем'єр.

Читайте також: путін вимагає в обмін на деблокаду українських портів скасувати санкції

Також у ході розмови путін заявив, що росія "готова допомогти подолати продовольчу кризу" в обмін на скасування санкцій, введених Заходом проти рф у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну.

Як повідомлялося, раніше у мзс росії заявили, що готові створити прохід для експорту зерна в обмін на скасування санкцій.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони і весь український народ ефективно протистоять російським військам та завдають їм великих втрат.

Читайте також: У Британії відхилили ідею «обміняти» послаблення санкцій проти рф на коридор для експорту зерна

Після початку війни до росії були запроваджені масштабні санкції з боку світової спільноти.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в Давосі заявила, що російська федерація, яка блокує українське зерно в українських портах та веде бойові дії на полях України, шантажує міжнародне співтовариство загрозою голоду у цілих регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-