Естонський дитячий журнал Taheke видав спецвипуск українською

Естонський дитячий журнал Taheke видав спецвипуск українською

Фото, відео
Укрінформ
Журнал Taheke, що видається в Естонії для дітей 5-10 років, видав спецвипуск українською мовою, який через школи та дитячі садки безкоштовно отримають українські діти з сімей, що приїхали до країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

«Коли почали прибувати діти з України, з кожним днем ​​дедалі більше було видно, що літератури українською про Естонію дуже мало. Нам здалося, що книгу видавати досить складно і тиражі не такі великі, а літературний дитячий журнал все-таки компактніший і має більш оперативну форму», – пояснила головний редактор журналу Ілона Мартсон.

Естонський дитячий журнал Taheke видав спецвипуск українською/Фото: Patrik Tamm/ERR

Зазначається, що робота для перекладачів була непроста – зробити журнал цікавим та зрозумілим для українських дітей, одразу познайомивши їх із постійними персонажами Лотте та Сіпсіком. Окрема традиційна складність для перекладачів – переклад гри слів. «Коли Ілона надіслала мені жарти, повідомлення було таке: "Перекладай лише те, що смішно українською мовою". І коли зараз ми роздали дітям журнали, і вони почали сміятися, я мав таке полегшення, бо діти зрозуміли, про що цей жарт, і це було дуже класно», – поділилася творчою удачею перекладачка Катя Новак.

Тираж спецвипуску – 3500 екземплярів. Видати його вдалося завдяки пожертвуванням, зібраним у розмірі близько 3000 євро.

Читайте також: Роботи на літературний конкурс імені Теліги та Ольжича приймаються до 1 липня - Держкомтелерадіо

Taheke є найпопулярнішим дитячим журналом Естонії у відповідній віковій категорії.

Як повідомлялося, станом на ранок 26 травня до Естонії прибуло понад 40 тисяч українських воєнних біженців, серед них багато дітей.

Читайте також: Спецвипуск американського видання Adweek повністю створили українцівперше за 43 роки

Також повідомляється, що з 1 вересня 2022 року в країні почне працювати Українська школа, яка створюється при одній із талліннських державних гімназій і матиме назву Школа Свободи. Вона розрахована на 800 навчальних місць для учнів 7-12 класів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-