У Дергачівській громаді під Харковом від ворожих обстрілів загинув чоловік, є поранені

У Дергачівській громаді під Харковом від ворожих обстрілів загинув чоловік, є поранені

Укрінформ
російські загарбники 26 травня знову обстрілювали населені пункти Дергачівської громади, в результаті одна людина загинула і ще троє зазнали поранень.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Дергачівської громади В’ячеслав Задоренко, передає Укрінформ.

«У Дергачах внаслідок ворожих бомбардувань загинув один чоловік, одну жінку було поранено, зруйновано декілька приватних будинків, пошкоджено системи електро- та газопостачання, спостерігаються проблеми з мобільним зв’язком. Також дві особи зазнали поранень у Слатине. Селища та села Слатинського, Прудянського, Русько-Лозівського старостинських округів 26 травня майже без упину обстрілювались з ракетних систем залпового вогню, танків і мінометів», - поінформував Задоренко.

Він зазначив, що під контролем ворога залишаються Проходівський, Козачолопанський старостати, більша частина Токарівського і село Цупівка Прудянського округу. Селище Нове Русько-Лозівського старостату перебуває у «сірій зоні».

Комунальники громади розбирали завали приватних будинків після обстрілів, прибирали зламані дерева у парковій зоні, закривали контури вікон адміністративних будівель, закладів освіти та культури.

Читайте також: Кількість жертв обстрілу Харкова зросла до дев’яти, серед них 5-місячна дитина

Дорожники, які робили ямковий ремонт, та енергетики, що ремонтували зовнішні електромережі, через обстріли призупинили роботи, зазначив голова громади.

Як повідомлялося, на території Дергачівської громади точаться бої. 13 травня російські загарбники ракетним ударом зруйнували будинок культури в Дергачах, де розташовувався гуманітарний штаб. У звільнених селах – Дементіївці, Питомнику, Руській Лозовій та Прудянці, зруйновано майже всю цивільну інфраструктуру, знищено та пошкоджено переважну більшість житлових будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-