Викрадених на Херсонщині чоловіків відправляють на окуповану Донеччину і видають за військовополонених

Викрадених на Херсонщині чоловіків відправляють на окуповану Донеччину і видають за військовополонених

Укрінформ
Викрадених жителів Херсонської області загарбники відправляють на територію Донецької області, де одягають у військову форму ЗСУ та видають за військовополонених.

Про це написав у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, повідомляє Укрінформ.

"На жаль, вже можна говорити про системність у діях орків у черговій злочинній підлості. Жителів Херсонської області з різних громад, чоловіків викрадають, а потім відправляють на територію Донецької області, де одягають у військову форму ЗСУ та видають за військовополонених", - написав Соболевський.

Читайте також: На Херсонщині загарбники викрали двох братів, понад три тижні - жодної інформації

За його словами, з одного боку, таким чином вони показують статистику нібито захоплених бійців, з іншого боку, набирають кількість для обміну. Факти викрадення підтверджують родичі цих людей, наголосив перший заступник голови облради.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрадають мирних жителів Херсонської області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО. Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації місць перебування та якнайшвидшого звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-