У прокуратурі Закарпаття назвали причину обшуків у волонтерській організації

У прокуратурі Закарпаття назвали причину обшуків у волонтерській організації

Відео
Укрінформ
У Закарпатській обласній прокуратурі назвали причиною обшуків у волонтерів можливий незаконний продаж гуманітарної допомоги. Всі вилучені речі арештовані, проте затриманих немає.

Про йдеться в офіційному коментарі пресслужби Закарпатської обласної прокуратури, отриманому кореспондентом Укрінформу.

"Вчора в межах розслідування кримінального провадження правоохоронці провели обшук за місцем ведення діяльності однієї з громадських організацій. Провадження розпочате за ч. 3 ст. 201-2 КК України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги в період дії воєнного стану),"- повідомили в прокуратурі.

Як зазначили у пресслужбі, вже проведено ряд слідчих і процесуальних дій. У ході обшуку вилучено документи, чорнові записи, готівкові кошти та інші речі, які можуть слугувати доказами. В межах законодавства буде вирішене питання щодо їх зберігання (ст. 100 КПК України) та накладення на них арешту (ст. 170 КПК України).

Читайте також: У Канаді волонтери провели театралізовану акцію на підтримку України

Також у відомстві повідомили, що "за можливості і якщо це не завдасть шкоди кримінальному провадженню – окреме майно може бути передане розпорядником на ЗСУ".

Наразі у кримінальному провадженні жодна особа не затримана і жодній особі не повідомлено про підозру. Жодних звинувачень правоохоронці тим чи іншим членам ГО не висувають, керуючись ст. 62 Конституції України, відповідно до якої особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку.

У свою чергу, волонтерка Галина Ярцева від Руху підтримки закарпатських військових заявила, що в роботу їхньої організації втрутилися незаконно та без ордера на обшук.

Читайте також: На Харківщині розслідують убивство волонтера, його автівку розстріляв російський танк

"Вони (слідчі - ред.) вилучили все до останньої коробки із наших приміщень. Це допомога на поранених, це наші закупи для військових. Ми проти того і ми будемо з цим боротися», – сказала Ярцева у відеозверненні, яке оприлюднив Рух.

Як раніше повідомляв Укрінформ, вчора, 25 травня, увечері та протягом ночі 26 травня в офісі найбільшої волонтерської організації Закарпаття "Рух підтримки закарпатських військових" проводились обшуки. Під час обшуків зі складу забрали всі коробки із медикаментами, речами для цивільних та спорядженням для військових, їжею та навіть водою, яка призначался для військових, що проходять лікування в закарпатських госпіталях та лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-