В окупованому Криму хочуть вилучити англійську мову зі шкільної програми - Денісова

В окупованому Криму хочуть вилучити англійську мову зі шкільної програми - Денісова

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму "влада" збирається вилучити зі шкільної програми вивчення англійської мови як "небезпечної для учнів".

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денiсова повідомила в Телеграмі.

"Рашистські окупанти проводять політику деградації системи освіти на території тимчасово окупованого Криму. Загарбники планують виключити вивчення англійської мови зі шкільної програми, назвавши її небезпечною для учнів", - написала вона.

За даними Денісової, на заміну англійської, якою говорять багато "недружніх країн", пропонується збільшити обсяги викладання "своїх мов".

Як зауважила омбудсман, ідеться про російську мову, оскільки вивчення української та кримськотатарської в Автономній Республіці Крим заблоковане.

Крім того, за її даними, з метою формування проросійського світогляду в дітей тимчасово окупованого півострова нарощуються обсяги пропаганди в освітньому процесі.

Зокрема, у школах постійно проходять "рашистські агітаційні заходи, на яких дітям розповідають про "геройства" окупаційної армії і звірства "українських націоналістів". Також школярів мотивують писати листи підтримки російським військовим.

Читайте також: російські загарбники вирішили змінити назву Київської Русі у підручниках для дітей

Водночас планується введення до навчальних програм предмету початкової воєнної підготовки в школі.

Денісова наголосила, що своїми діями російська федерація грубо порушує статтю 29 Конвенції ООН про права дитини та статтю 50 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти злочинів та порушень прав дітей.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Центру протидії дезінформації, в окупованому Криму "влада" має намір створити так звані табори перекваліфікації для вчителів з Херсонської, Харківської та Запорізької областей з метою переведення їх на "російські стандарти навчання".

Читайте також: Це не «денацифікація»: посол Британії показала спалені росіянами книжки з історії України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-