Земан сподівається на перемогу України

Земан сподівається на перемогу України

Укрінформ
Президент Чеської Республіки Мілош Земан сподівається, що війна в Україні завершиться її перемогою.

Про це він заявив журналістам після зустрічі в Празі з президентом Швейцарської Конфедерації Ігнаціо Кассісом, передає кореспондент Укрінформу.

Чеський лідер зазначив, що «обидві сторони (Чехія і Швейцарія – ред.) мають однакову позицію щодо російської агресії проти України і обидві сторони сподіваються, що цей конфлікт буде вирішено не гнилим компромісом, а перемогою України».

Земан заявив, що «цінує» той факт, що, незважаючи на свій нейтралітет, Швейцарія приєдналася до санкцій проти росії через її агресію в Україні.

За словами Кассіса, Швейцарія схвалила антиросійські санкції, запроваджені Європейським Союзом. За його словами, позиція Швейцарії чітко свідчить про те, що країна стоїть на західних цінностях і має чітку позицію.

Читайте також: Земан дозволив чехам воювати в Україні

Як повідомлялося, до 24 лютого 2022 року Земан вважався у Європі та своїй країні проросійським політиком, за що його постійно критикували. Однак у перший же день російського повномасштабного вторгнення росії в Україну він жорстко розкритикував путіна, заявивши, що божевільних треба ізолювати. Згодом Земан заявив, що президент путін піддався ілюзіям, що росія всемогутня і, зокрема, що російська армія є другою за потужністю армією світу, але це виглядає смішно. Він підкреслив, що путін нападом на Україну вчинив злочин, і «цей злочин є синонімом воєнного злочину», а також що путін лише нищить свою країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-