Фінляндія допоможе відбудувати українські міста

Фінляндія допоможе відбудувати українські міста

Укрінформ
Фінляндія допоможе у відбудові інфраструктури та українських міст, підтримає освітню реформу в Україні.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це йшлося під час зустрічі в Києві Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля і прем’єр-міністра Фінляндської Республіки Санни Марін.

Зазначається, що під час зустрічі Шмигаль та Марін підписали угоду про продовження реалізації проєкту «Фінська підтримка реформи української школи» до 2023 року.

Проєкт передбачає фінансову підтримку освітньої реформи з боку Фінляндії у розмірі до 6 млн євро та до 2 млн євро - з боку Європейського Союзу.

Читайте також: U-LEAD консультує громади про те, як заснувати фонд для післявоєнної відбудови

«З початку агресії росії у 2014 році Фінляндія нам допомагала на всіх міжнародних майданчиках, надала значну підтримку у просуванні реформ в Україні, зокрема у сфері освіти. Ми високо цінуємо й ніколи не забудемо солідарність фінського народу, його моральну підтримку та численні пожертви для міжнародних гуманітарних організацій на допомогу Україні», - наголосив Шмигаль.

Окрім допомоги Гельсінкі у відбудові й реформуванні сектору освіти, Шмигаль і Марін домовилися про залучення Фінляндії до відновлення в майбутньому інфраструктури України з використанням передових технологій і європейських параметрів та про участь у відбудові українських міст та селищ.

«Розраховуємо найближчим часом вийти на конкретні проєкти з тим, щоб бути готовими якомога швидше приступити до роботи», - підкреслив український прем’єр.

Також очільники урядів домовилися про тісну координацію в рамках ЄС, зокрема, про допомогу Фінляндії у реалізації реформ в Україні на шляху до членства в Європейському Союзі.

Марін підкреслила, що Україна — це вже фактично член європейської родини. За її словами, Фінляндія разом із Європейським Союзом підтримуватиме Україну на кожному етапі приєднання до ЄС.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого розпочав широкомасштабну війну з Україною. російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети, житлові будинки.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-