У білорусі затримали батьків відомої оперної співачки Левчук

У білорусі затримали батьків відомої оперної співачки Левчук

Укрінформ
Батьків білоруської оперної співачки Маргарити Левчук затримали в її рідному селі Страдзеч Брестського району. 

Про це вона повідомила Радыё Свабода, передає Укрінформ.

«Вранці приїхав бус, сусідку покликали понятою, від неї й дізналася. Нічого під час обшуку не знайшли, але батьків виводили з дому у кайданках», - розповіла Левчук.

Хто саме затримував батьків і в якій справі, поки що невідомо.

Провладні Telegram-канали стверджують, що батьки співачки «не відчиняли двері». Подібні обвинувачення у «непокорі поліції» характерні для політичних репресій у білорусі. За цією адміністративною статтею вже заарештовано та затримано тисячі громадян.

білоруські силовики також прийшли з обшуком до будинку в селищі Октябрське, де прописаний опозиційний блогер Андрій Паук та його колишня дружина – активістка Ольга Паук. «Там усе ламають, унітаз ламають, буквально все громять. Про приїзд силовиків нам повідомили сусіди. Вранці ми побачили біля під'їзду синій фургон, потім вийшли співробітники служби безпеки і пішли до нас у квартиру. Судячи з усього, все це через кримінальну справу проти Андрія. Ми разом прописані у тій квартирі, наші діти також», - повідомила жінка.

Читайте також: Україна може запровадити санкції проти білорусі

Оперна співачка Маргарита Левчук і блогер Андрій Паук розшукуються у білорусі у кримінальній справі про наругу над державним прапором. Паука також обвинувачують у незаконних діях щодо інформації про приватне життя, (ч.3 ст. 203-1 КК) та образу представника влади (ст. 369 КК).

Левчук і Паук створили в еміграції сатиричний вокально-інструментальний дует "Червона Зелень".

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-