На Львівщині помер відомий поет і співак Теодор Кукуруза

На Львівщині помер відомий поет і співак Теодор Кукуруза

Укрінформ
Помер український поет, композитор та виконавець пісень із Львівщини Теодор Кукуруза. Йому було 65 років.

Про це повідомляє у Фейсбуці начальниця відділу з питань культури Золочівської міської ради Марія Мельник, передає Укрінформ.

«26 травня 2022 року невблаганна, безжалісна смерть навічно вирвала із наших рядів щирої душі і високого патріотизму Людину - поета-пісняра, митця слова і пісні Теодора Кукурузу. Відділ з питань культури Золочівської міської ради сумує з приводу непоправної втрати колишнього керівника відділу культури, колеги по сцені, надзвичайно хорошої людини», - написала Мельник.

У повідомленні не уточняють причини смерті співака.

Читайте також: У лікарні Дніпра померла 11-річна дівчинка з Луганщини, за життя якої упродовж двох тижнів боролися медики

Теодор Кукуруза – артист, поет, композитор і виконавець пісень. У його творчому доробку понад 380 пісень і 5 збірок пісень. Найвідоміша пісня Кукурузи - «День народження у тебе». Його пісні звучать у радіоефірі, є музичним супроводом історико-патріотичних передач та фільмів.

Теодор Кукуруза багато разів виступав перед українською діаспорою в США, Канаді. Їх також виконують народні артисти України, ансамблі Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ.

Пісняр виріс у селі Верхобуж, що в Золочівському районі на Львівщині. Ще у 1976 році створив свій ВІА «Джерела Бугу». У 1980 році закінчив Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка за спеціальністю вчитель математики. Працював керівником відділу культури Золочівської міської ради. У 2010-2015 роках був депутатом Львівської обласної ради від ВО «Свобода».

Фото: Фейсбук Марії Мельник 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-