Українці на захоплених територіях отримують пенсії на банківські картки

Українці на захоплених територіях отримують пенсії на банківські картки

Укрінформ
Пенсіонери на тимчасово захопленій території, які перебувають на банківському обслуговуванні, отримують виплати на свої рахунки, а через Укрпошту пенсії можна отримати або після переміщення на безпечну територію, або після деокупації.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус, передає Укрінформ.

Виплати пенсій на захоплених територіях, як зазначив очільник ПФУ, є одним із найскладніших питань.

«Пенсіонери, що перебувають на банківському обслуговуванні, отримують пенсії, які нараховуються, на свої рахунки. І можуть розраховуватися картками або знімати готівку в банках», — наголосив Капінус.

Читайте також: Проблеми з виплатами на Херсонщині існують у двох громадах, але їх вирішуємо – голова ОВА

За його словами, попри певні перебої з отриманням готівки, банківські установи намагаються максимально надавати послуги як у регіонах, де точаться активні бойові дії, так і на тимчасово захоплених територіях.

«Якщо говорити про виплати через Укрпошту, то її працівники в надзвичайно складних умовах намагаються максимально здійснювати виконання тих повноважень, що на них покладені, і доставляти кошти людям», — сказав голова ПФУ.

Він підкреслив, що сьогодні Укрпошта продовжує виплати в Запорізькій, Донецькій і Луганській областях. Хоча можливість дістатися до отримувачів пенсій не завжди є.

Читайте також: Рада має намір скасувати монополію Ощадбанку на виплату військових пенсій

«В такому випадку отримувати виплати людина зможе, якщо переміститься в безпечний регіон. Якщо не зможе, ми гарантуємо, що її кошти або будуть збережені на картковому рахунку, або, якщо йдеться про виплати через пошту, людина зможе їх отримати після деокупації», — підкреслив Капінус.

Як повідомлялося, в Україні створено перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Станом на 18 травня до переліку входили 292 громади з 7 областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-