Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну

Укрінформ
26 травня, 14:30 -  брифінг на тему: «Оперативна інформація щодо російського вторгнення в Україну». 

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікери: Ганна Маляр - заступниця міністра оборони України; Олексій Громов - заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ.

 Формат заходу – офлайн (Зала 1). 

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com 

Акредитація триватиме до 14:00 26 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання. 

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Україна боротиметься до повного звільнення територій у міжнародно визнаних кордонах - Маляр 

Україна боротиметься до повного звільнення своїх територій у міжнародно визнаних кордонах.

На цьому заступниця міністра оборони України Ганна Маляр наголосила під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Україна боротиметься до повного звільнення наших територій у міжнародно визнаних кордонах. А зберегти обличчя путін може, забравшись геть з наших територій», - сказала Маляр.

При цьому вона нагадала про те, що війна росії проти України розпочалася вісім років тому. «26 травня 2014 року відбувся перший бій за Донецький аеропорт. Сьогодні увесь світ знає, що Донецький аеропорт - це символ незламності українських воїнів. Тепер у цей же ряд стала історія оборони Азовсталі. І оборонці ДАПу, і оборонці Маріуполя – це яскрава ілюстрація нашої нескореності та прагнення до свободи», - наголосила заступниця міністра оборони.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Загроза для Києва відтепер буде завжди – Маляр

Люди мають розуміти, що загроза для Києва з боку російської федерації відтепер буде завжди.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Ми повинні усвідомлювати, що загроза для Києва буде завжди. Тому що знищити Київ та знищити владу українську – це найшвидший шлях завоювати Україну. Тому ми просто повинні жити з думкою, що ця загроза відтепер буде завжди», - сказала Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській міській військовій адміністрації неодноразово наголошували на тому, що в столиці зберігається висока загроза ворожих ракетних ударів.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Упродовж тижня загарбники здійснили 63 ракетні та 41 авіаційний удар по території України – Генштаб

російські загарбники у період з 19 до 26 травня здійснили 63 ракетні удари та 41 авіаційний по території України, більшість з них була спрямована на об’єкти транспортної інфраструктури залізничного сполучення.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«Станом на 6 ранку сьогодні в період з 19 травня збройними силами російської федерації всього було здійснено 63 ракетні удари і 41 авіаційний удар. Основними цілями противника були об’єкти транспортної інфраструктури залізничного сполучення», - розповів Громов.

За його словами, протягом вчорашньої доби ракетники ударами були піддані населені пункти Соледар, Бахмут, Краматорськ, Бахмутське, Устимівка, Покровське, Лиман, Слов’янськ, Запоріжжя, Кривий Ріг та інші. Авіаційним ударам були піддані Лиман, Сєверодонецьк, Авдіївка, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Ситуація в невизнаному Придністров’ї стабільна – Генштаб ЗСУ

Росія продовжує робити спроби дестабілізувати ситуацію в Придністровській молдавській республіці, однак місцеве населення не піддається на провокації, і ситуація там наразі стабільна.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«У Бессарабському операційному районі російські спецслужби вживають заходів для дестабілізації ситуації в регіоні. Продовжують поширювати інформацію про мінування об’єктів соціальної інфраструктури та державних закладів в містах з метою поширення паніки серед мешканців Придністровської молдавської республіки, а також виправдання дії в районі «червоного рівня» терористичної загрози. За наявною інформацією, подібні заходи не мають суттєвого впливу на місцеве населення», - повідомив Громов.

Він не виключає, що в подальшому російські спецслужби "вдаватимуться до інших провокацій".

За словами Громова, наразі збройні формування Придністровської молдавської республіки виконують завдання в режимі повсякденної діяльності. Змін у стані та діяльності оперативної групи російських військ на території Придністровської молдавської республіки не зафіксовано.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня оперативне командування "Південь" повідомило, що у невизнаному Придністров’ї знизили рівень "терористичної загрози" до жовтого і відмовилися від ідеї мобілізації.

МОУ продовжує стабільне постачання засобів індивідуального бронезахисту та харчів для армії - Маляр

Міністерство оборони протягом тижня забезпечило підрозділи понад 19 тисячами бронежилетів, стількома ж комплектами форми, а також шоломами та взуттям.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Міністерство оборони продовжує стабільне та ритмічне постачання засобів індивідуального бронезахисту та харчового забезпечення для нашої армії. Протягом 17 - 24 травня було забезпечено підрозділи: надійшло понад 19 тисяч бронежилетів, понад 12 тисяч шоломів , понад 9 тисяч пар взуття і понад 19 тисяч комплектів форми», - повідомила Маляр.

За її словами, протягом доби на облік буде поставлено ще більше 70 тисяч бронежилетів.

«Ми забезпечуємо резерв, щоб він був у розпорядження ЗСУ щонайменше на дві бригади. Зокрема, зараз у резерві такі запаси є», - додала заступниця міністра.

Маляр запевнила, що особлива увага при цьому приділяється забезпечення формою військовослужбовців.

«Ми активно співпрацюємо із українськими виробниками, які гарантують якість та вчасне виконання постачання, але нині є певні проблеми в цьому процесі, пов’язані із відсутністю робочої сили. Бо багато людей покинули Україну через війну і виробники вказують на нестачу кваліфікованих швачок», - розповіла вона.

Заступниця глави МОУ також звернула увагу на те, що для забезпечення проживання захисників у польових умовах відомство уклало низку контрактів на постачання палаток різних типів. Йдеться про тисячі одиниць.

«При виборі постачальників ми дуже ретельно ставимося до вимог якості і прямо зараз розвантажується чергова поставка на 480 палаток і одразу за нею буде ще поставка на 320 палаток», - сказала представниця Міноборони.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

МОУ профінансувало виплату грошового забезпечення воїнам ЗСУ на 121 млрд грн - Маляр

Міністерство оборони за період дії воєнного стану спрямувало 121 млрд гривень на виплату грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«За період дії воєнного стану на виплату грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України Міністерством оборони профінансовано 121 мільярд гривень», - сказала Маляр.

Вона пояснила, "яким чином зростає це фінансування".

"Так, у березні ми фінансували (виплати - ред.) за лютий, і це була цифра у розмірі 20 млрд. Якщо ми говоримо про квітень, то це 38 млрд, у травні це виплати за квітень – 51 млрд (грн - ред.)», - додала заступниця міністра.

За її словами, у червні Міноборони планує перерахувати на виплати ЗСУ понад 64 млрд грн.

«Це приблизно стільки, скільки ми у 2021 виплачували за рік. А зараз за один місяць під час воєнного стану», - додала представниця відомства.

Вона надала про те, що 25 травня міністр оборони Олексій Резніков роз’яснив, що грошові виплати, які зараз отримують українські захисники, складаються з двох частин, а їхній розмір залежить від того, які завдання і де виконують.

Перша частина – це щомісячне грошове забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, звання, вислуги тощо. Друга частина – це додаткова грошова винагорода, яка встановлена за ініціативою Президента України Володимира Зеленського на період воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Кабмін на виконання указів Президента ухвалив рішення про винагороду українським військовослужбовцям, які воюють на передовій. Так, в умовах воєнного стану військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки МОУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським виплачуватиметься додаткова винагорода в розмірі 30 тис. грн в розрахунку на місяць.

Водночас військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення цих заходів, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 тис. грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Сім’ям загиблих на війні військовослужбовців виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

Українські військові хірурги провели операцію, яка не має аналогів у світі - Маляр

Українські військові хірурги провели операцію з видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органа, яка не має аналогів у світі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"У нас гарні новини, якими ми можемо пишатися, щодо Медичних сил ЗСУ. Минулого тижня у військовому мобільному госпіталі в одному з прифронтових міст уперше в Україні виконана сучасна лапароскопічна операція - видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органа», - сказала Маляр.

За її словами, в мобільному госпіталі зробили вже 2 такі операції і врятували життя наших воїнів. Завдяки надсучасним технологіям і професіоналізму військових хірургів поранені вже ходять по палаті.

«Такі операції при бойовій травмі нирки не мають аналогів у світі. Ми сьогодні повинні пишатися українською військовою медициною, яка нині перша стикається із дуже складними викликами, успішно їх долає і фактично стає прикладом для військових лікарів усього світу. Військові хірурги України тримають стрій та впроваджують сучасні малоінвазивні операції для порятунку тяжкопоранених», - підкреслила заступниця глави МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-