Комунікаційна програма для запобігання торгівлі людьми

Комунікаційна програма для запобігання торгівлі людьми

Укрінформ
25 травня, 14:30 - брифінг на тему: «Комунікаційна програма для запобігання торгівлі людьми». 

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Ремі Дюфлот - заступник голови Представництва ЄС в Україні (онлайн).  

Формат заходу – офлайн + онлайн-включення (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 14:00 25 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Представництві ЄС нагадали українцям п’ять маркерів небезпеки, щоб не стати жертвою торгівлі людьми під час війни

Українці, які через розв’язану росією війну змушені шукати притулку за кордоном, задля зниження ризику стати жертвами торгівлі людьми, мають пам’ятати про п’ять маркерів небезпеки.

Про це заявив заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло на брифінгу на тему: «Комунікаційна програма для запобігання торгівлі людьми» в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Він відзначив величезну солідарність і підтримку громадян європейських країн з українцями, які через розв’язану росією війну були змушені шукати притулку за кордоном. Водночас Дюфло зауважив, що ризики, на які люди наражаються у зв’язку з війною, іноді підштовхують їх до непродуманих вчинків.

«Сподіваючись отримати підтримку і житло люди можуть стати жертвами сексуальної експлуатації, торгівлі людьми тощо. Наша кампанія стосується запобігання торгівлі людьми саме під час війни. Щоб знизити цей ризик, ми закликаємо українців бути пильними і пам’ятати про п’ять маркерів небезпеки, на яких робиться акцент у цій кампанії, – документи, транспорт, пропозиція допомоги, взаємодія і комунікація», - сказав Дюфло.

Він пояснив, що документи треба надавати лише офіційним особам і завжди зберігати їхні електронні копії.

Щодо транспорту, людина повинна знати, куди вона їде, і сповістити про це своїх друзів і родичів.

Пропозиції допомоги організатори кампанії радять приймати тільки від осіб і організацій, яким можна довіряти. За цією інформацією можна звертатися до місцевої влади в місцях перебування, зазначив заступник голови Представництва ЄС.

Він також порадив нікому не надавати свій телефон і завжди залишатися на зв’язку з родиною, друзями і колегами, сповіщати про зміни свого маршруту, місця проживання і роботи. Окрім того, слід домовитися про певне кодове слово, яке сигналізуватиме про те, що людина опинилася в небезпеці.

«Це дуже важливі п’ять маркерів – знання про них може допомогти вчасно визначити і уникнути можливої експлуатації і торгівлі людьми», - акцентував Дюфло.

Насамкінець він підкреслив, що проблема торгівлі людьми реальна, вона помітна у статистиці: з 1991 року проблема торкнулася 300 тис. українців, тож усі, хто опинився поза звичними обставинами, мають пам’ятати про власну безпеку.

Заступник голови Представництва ЄС також нагадав, що в разі небезпеки можна з 8 до 20 год. звертатися на безкоштовну анонімну «гарячу лінію» Міжнародної організації з міграції за номером 527.

 Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-