ЗМІ: Законопроєкт про допомогу Україні на $40 мільярдів пішов на підпис Байдену до Сеула

ЗМІ: Законопроєкт про допомогу Україні на $40 мільярдів пішов на підпис Байдену до Сеула

Укрінформ
Проєкт закону "Про виділення додаткових асигнувань Україні – 2022" відправлений із представником адміністрації США на підпис главі Білого дому Джо Байдену до Південної Кореї, де він перебуває з візитом.

Про це повідомляє видання Defense One з посиланням на офіційних представників Білого дому, передає Укрінформ.

«Президент налаштований підписати закон під час поїздки, щоби забезпечити, що він ухвалить його якнайшвидше», - заявив у цьому зв’язку радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван у розмові з журналістами на борту президентського літака.

Він додав, що способи, як це можна зробити, опрацьовувалися ще на початку поїздки.

Водночас, за словами офіційного речника Ради нацбезпеки Білого дому, законопроєкт про підтримку України із фінансуванням у $40 мільярдів, ухвалений напередодні обома палатами Конгресу США, вже відправлений із Вашингтона до Сеула.

Читайте також: Пентагон розкрив вміст нового пакета оборонної підтримки для України

Офіційний представник Білого дому у коментарі CNN зазначив, що документ «везе особа, яка вже вилітала в регіон у межах своїх службових зобов’язань». При цьому посада, маршрут, дати прибуття документа в Сеул не уточнюються.

Як повідомляв Укрінформ, сенат США 19 травня слідом за палатою представників схвалив проєкт закону H.R.7691 "Про виділення додаткових асигнувань Україні – 2022". Документ передбачає виділення понад $40 мільярдів з метою реагування на агресію рф проти України.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-