ЄС перенаправив понад €13 мільйонів на допомогу постраждалим від війни українцям

ЄС перенаправив понад €13 мільйонів на допомогу постраждалим від війни українцям

Укрінформ
Керівник генерального директорату Єврокомісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (DG ECHO) Андреас Папаконстантину поінформував про перепрофілювання коштів для України, які будуть спрямовані на підтримку постраждалого внаслідок війни населення.

Про це він зазначив в інтерв’ю Укрінформу.

«З реалізованої ПРООН програми «Підтримка ЄС сходу України: відновлення, зміцнення миру та урядування» (56,5 млн євро – у тому числі 15 млн євро з пакету EU4 ResilientRegions), приблизно 13,3 млн євро перенаправляються з метою надання підтримки для постраждалого населення та приймаючих громад в Україні», - сказав Папаконстантину.

Керівник директорату відзначив, що ці кошти переважно призначені для зміцнення місцевих можливостей реагування на надзвичайні ситуації, включаючи підтримку переміщених малих підприємств і домогосподарств внутрішньо переміщених осіб, а також підтримку перепрофілювання громадської інфраструктури на тимчасові притулки та безпечні місця для вразливих людей.

Читайте також: Українцям почнуть компенсувати втрачене житло, не чекаючи репарацій від рф – Шуляк

Папаконстантину додав, що Євросоюз також завершує переговори щодо нового пакету допомоги, який забезпечить продовження та розширення вищезгаданої діяльності з використанням досвіду, накопиченого за останні сім років у роботі з постраждалими від конфлікту регіонами.

За його словами, було змінено призначення решти 15 млн євро з EU4ResilientRegions, які спочатку були спрямовані на підтримку ЗМІ та регіонів на півдні та сході України.

«Зокрема, на модульне житло для переміщених осіб у Чернівцях – 3 млн євро, на закупівлю товарів – 2 млн євро, гранти та місцеві субсидії підуть також на невідкладну підтримку громадянського суспільства, внутрішньо переміщених осіб та сектор охорони здоров’я», - наголосив керівник директорату Єврокомісії.

Читайте також: Андреас Папаконстантину, керівник генерального директорату Єврокомісії з питань цивільного захисту

Він також акцентував, що у сфері ЗМІ зміна призначення допомоги має на меті збільшити підтримку боротьби з дезінформацією та надати короткостроковий пакет підтримки для регіональних журналістів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-