Єврокомісія фінансує дві програми протимінної діяльності в Україні

Єврокомісія фінансує дві програми протимінної діяльності в Україні

Укрінформ
Генеральний директорат Єврокомісії з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги (DG ECHO) фінансує дві гуманітарні програми з компонентом протимінної діяльності в Україні.

Про це повідомив керівник DG ECHO Андреас Папаконстантину в інтерв’ю Укрінформу.

«ЄС уже співпрацює з Україною в багатьох напрямах у цій важливій сфері. Наразі генеральний директорат Єврокомісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту фінансує дві гуманітарні програми з компонентом протимінної діяльності», - сказав він.

Папаконстантину зазначив, що йдеться про освітні заходи щодо ризику від вибухових боєприпасів та контакти Координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації з ДСНС України, щоб обговорити шляхи надання підтримки з боку держав-членів Євросоюзу в Україну через Механізм цивільного захисту ЄС.

Читайте також: На Київщині місцевий житель підірвався на російській міні

За словами керівника Генерального директорату Єврокомісії, щоб працювати в Україні, держава-член, яка пропонує групи розмінування, має спочатку отримати сертифікат для операторів розмінування, оскільки ці роботи пов’язані з високим ризиком і відповідальністю.

Папаконстантину також зауважив, що протимінна діяльність може фінансуватися й іншими службами та інструментами ЄС, такими як Інструмент сусідства, розвитку та міжнародного співробітництва (NDICI) або Європейський фонд миру (EPF).

Як повідомлялося, за даними МВС, після повномасштабного вторгнення рф в Україні потребують розмінування близько 300 тисяч квадратних кілометрів території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-