Експорт зерна: Шмигаль закликає Святий Престол допомогти з безпечними коридорами

Експорт зерна: Шмигаль закликає Святий Престол допомогти з безпечними коридорами

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль звернувся до Святого Престолу із закликом допомогти в організації безпечних коридорів для експорту українського зерна.

Про це Шмигаль повідомив в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Символічний візит у Київ секретаря з міждержавних відносин Святого Престолу архієпископа Пола Річарда Ґаллаґера. Важливо, що делегація Святого Престолу відвідала Бучу й Ірпінь — звільнені українські міста, де російські війська вчиняли звірства над цивільними. Це є справжнє обличчя росії та її армії. Війна з мирним населенням. Створення глобальних криз: енергетичної, міграційної, продуктової. Звернувся до Святого Престолу із закликом допомогти в організації безпечних коридорів для експорту українського зерна. Адже на кону — мільйони життів по всьому світу", - написав Шмигаль.

Він висловив сподівання, що Папа Франциск якнайскоріше прийме запрошення Президента відвідати Україну.

Читайте також: Ватикан готовий допомагати переговорам України і рф у випадку запрошення з обох сторін

Як повідомлялося, уповноважена з прав людини Верховної Ради Людмила Денісова закликала державного секретаря Святого Престолу, кардинала П'єтро Пароліна скористатися своїм високим авторитетом та сприяти переміщенню в треті країни депортованих до російської федерації українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-