Ірландія взяла на себе головування в Комітеті міністрів Ради Європи

Ірландія взяла на себе головування в Комітеті міністрів Ради Європи

Укрінформ
Ірландія перебрала на себе ротаційне головування в Комітеті міністрів Ради Європи від Італії на щорічній зустрічі міністрів закордонних справ 46 країн-членів організації у Турині. 

Про це у п'ятницю повідомляється на сайті Ради, передає Укрінформ.

Зазначається, що з нагоди цієї передачі повноважень голова Комітету міністрів, міністр закордонних справ і міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо зробив огляд досягнень своєї країни за останні шість місяців.

Своєю чергою, новий глава, міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені представив пріоритети ірландського головування, яке завершиться в листопаді цього року.

Зокрема, йдеться у повідомленні, головування Ірландії зосередиться на трьох пріоритетах: посилення прав людини та захист цивільних осіб у Європі; просування демократії участі та залучення молоді; просування Європи, у якій вітається гостинність, інклюзія та різноманітність.

Читайте також: Зеленський зустрівся з головами обох палат парламенту Ірландії

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю в Турині (Італія) відбулося засідання міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи, де вони засудили росію, підтвердили допомогу Україні та визначили подальші пріоритети організації.

Фото: Conseil de l'Europe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-