Звірства росії підтверджують правильність рішення виключити її з Ради Європи – генсек

Звірства росії підтверджують правильність рішення виключити її з Ради Європи – генсек

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич наголошує, що звірства, вчинені росією в Україні, підтверджують правильність рішення виключення про її з Ради Європи.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт РЄ, про це йшлося у її виступі на сьогоднішньому засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи у Турині.

“Я на власні очі бачила руйнування і страждання, викликані жорстокою агресією росії, яка, на жаль, триває. Ніколи не забуду Бородянку та Ірпінь. Історія насильства жахлива: це не що інше, як зґвалтування, катування та вбивства мирних жителів і комбатантів, жінок і чоловіків, дівчат і хлопців. Все це підтверджує нам, що рішення про виключення росії з Ради Європи було правильним. Ця країна не тільки порушила статут нашої організації, а й відкидає цінності та принципи, які вона має захищати”, - підкреслила генсек РЄ.

Читайте також: В Україні наступного тижня обговорять модель спецтрибуналу щодо агресії рф

При цьому Пейчинович-Бурич підкреслила, що підтримка України є головним пріоритетом для Ради Європи.

Вона повідомила про відновлення роботи офісу РЄ в Києві.

“Ми також сповнені рішучості допомагати державам-членам гарантувати основні права українських біженців як через фінансову підтримку нашого Банку розвитку, так і через допомогу, яку надає мій Спеціальний представник з питань міграції та біженців”, - додала генсек Ради Європи.

Читайте також: Генсек Ради Європи розповіла про допомогу Україні у подоланні прямих наслідків агресії рф

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Турині (Італія) відбулося засідання міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи, де вони засудили росію, підтвердили допомогу Україні та визначили подальші пріоритети організації.

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-