Візит Папи Римського в Україну стане символом підтримки всього народу - Кулеба

Візит Папи Римського в Україну стане символом підтримки всього народу - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що зараз саме той момент, коли Папа Римський Франциск має здійснити візит в Україну, якого очікують мільйони українців.

Про це Кулеба заявив на спільній із секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу Річардом Галлагером пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я передав архієпископу сподівання мільйонів українців на те, що понтифік здійснить апостольський візит до України. Він стане символом підтримки та духовної опіки у найскладніші часи не лише для католиків і греко-католиків України, але й для всього українського народу. Це саме той момент, коли пастир має бути зі своєю паствою», - сказав Кулеба.

Читайте також: У Ватикані розкритикували патріарха кирила

Він поінформував, що під час розмови з архієпископом Галлагером було приділено увагу гуманітарним та безпековим питанням, а також можливості залучення Святого Престолу до їх вирішення.

Глава української дипломатії зазначив, що Україна й надалі працюватиме зі Святим Престолом з метою його залучення до реабілітації українців, які постраждали від війни, а також до відновлення та реставрації музеїв і культурної спадщини, пошкоджених внаслідок російської агресії.

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск 11 травня у Римі провів зустріч із дружинами українських захисників полку "Азов", що обороняють Маріуполь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-