Ватикан готовий допомагати переговорам України і рф у випадку запрошення з обох сторін

Ватикан готовий допомагати переговорам України і рф у випадку запрошення з обох сторін

Відео
Укрінформ
Ватикан готовий допомагати переговорам України й росії, якщо отримає запрошення від обох сторін.

Про це заявив секретар з міждержавних відносин Святого Престолу, Архієпископ Пол Річард Галлагер на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Будь-яка посередницька діяльність потребує запрошення з боку обох сторін. Якщо Святий Престол отримає запрошення і з боку України, і з боку росії для того, щоб у будь-який можливий спосіб сприяти переговорному процесу, то безумовно ми це б вітали і будемо намагатися всіляко цьому допомогти», - сказав він.

Архієпископ відзначив, що Святий Престол постійно підкреслює своє бажання надати допомогу процесу перемовин, наголосивши, що вони є справедливим і єдиним шляхом забезпечення вирішення ситуації.

Також, відповідаючи на питання про можливий візит Папи Римського Франциска, секретар зауважив, що після повернення до Ватикану він розповість про все, що побачив і почув, про очікування людей: «Я більш ніж переконаний, що він дуже серйозно поставиться, і подивимося, яке рішення він прийме».

Читайте також: Позов України до росії у Гаазі підтримали більш як 40 країн

Як повідомлялося, 17 травня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що переговорний процес між Україною та російською федерацією нині призупинено.

Папа Римський Франциск 11 травня у Римі провів зустріч із дружинами українських захисників полку "Азов", що обороняють Маріуполь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-