Ірландія прихистила 30 тисяч українців – голова палати парламенту

Ірландія прихистила 30 тисяч українців – голова палати парламенту

Укрінформ
Ірландія прийняла близько 30 тисяч українських громадян, переважно жінок і дітей, які покинули домівки через російську агресію.

Про це зазначив голова нижньої палати парламенту Ірландії Шон О’Фаріл на спільній пресконференції з головою сенату парламенту Ірландії Марком Дейлі та Головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком, повідомляє Укрінформ.

«Ми говоримо про себе, що Ірландія – це країна, де кажуть 100 тис. разів «Ласкаво просимо». Зараз ми сказали це «Ласкаво просимо» 30 тисячам громадян України – це матері та їхні діти. У нас до них дуже добре відношення, і ми з великою повагою ставимося до всіх цих людей. Ми і надалі підтримуватимемо їх під час їхнього перебування», - сказав він.

Читайте також: Стефанчук просить Ірландію суворіше дотримуватися санкційного тиску на рф

Водночас парламентар запевнив, що в Ірландії сподіваються на настання часу, коли українці повернуться до своїх домівок, і почнеться процес розбудови нової України.

Шон О’Фаріл запевнив, що ірландці прагнуть взяти активну участь у відбудові України.

«Ми також налаштовані, щоб надавати Україні велику допомогу в рамках Європейського Союзу. Маємо розглядати на рівні Організації Об’єднаних Націй та Ради Безпеки ООН шляхи, якими ми можемо прийти до миру», - підкреслив він.

Як повідомлялося, у четвер в Україні з візитом перебувають голови верхньої палати парламенту Ірландії Марк Дейлі та нижньої палати парламенту Шон О’Фаріл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-