Шмигаль подякував ЄС за транш у розмірі 600 мільйонів євро

Шмигаль подякував ЄС за транш у розмірі 600 мільйонів євро

Оновлено
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль подякував Європейському Союзу за транш у 600 мільйонів євро.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

"Сьогодні ЄС виплатив Україні новий транш у межах програми надзвичайної макрофінансової допомоги. Дякую Урсулі фон дер Ляєн та Європейській Комісії за підтримку. Ми переможемо та разом відновимо Україну", - написав Шмигаль.

Як повідомило згодом Міністерство фінансів, Україна отримала від Євросоюзу другий транш макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро.
"Сьогодні Україна отримала другий транш макрофінансової допомоги Європейського Союзу у розмірі 600 млн євро в межах поточної програми загальним обсягом 1,2 млрд євро", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що наразі Україна отримала всі транші за “екстреною” програмою макрофінансової допомоги ЄС, що була підписана сторонами 3 березня 2022 року. Кошти будуть спрямовані на збереження фінансової стабільності в Україні під час війни, зауважили у Мінфіні.

Як повідомлялось, Європейський союз у п’ятницю, 20 травня, переказав Україні новий транш у розмірі 600 млн євро.

Читайте також: Рада міністрів ЄС затвердила оборонну допомогу для України на €500 мільйонів - Боррель

18 травня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄК запропонувала план допомоги Україні та її повоєнної відбудови, що передбачає довгострокові реформи й інвестиції, а також негайну короткотермінову макрофінансову допомогу в обсязі 9 мільярдів євро у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-