Аграрії Миколаївщини засіяли ярими зерновими 85% прогнозованих площ

Аграрії Миколаївщини засіяли ярими зерновими 85% прогнозованих площ

Укрінформ
На Миколаївщині сільгосппідприємства засіяли ярими зерновими до 86% запланованих площ.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім під час брифінгу в Українському медіа-центрі, передає кореспондент Укрінформу.

“На Миколаївщині сільгосппідприємства наразі засіяли ярі зернові на площі 85-86 відсотків. Йдеться про ті райони, де сьогодні немає бойових дій. Але навіть біля лінії фронту працюють трактори”, - сказав Кім.

Проте, за його словами, наразі є проблеми з реалізацією продукції, логістикою та пальним.

Крім того, фермери збільшують кількість своїх особистих складів, тому що розуміють, що потрібно буде зберігати продукцію трохи довше, ніж зазвичай.

Кім зазначив, що влада допомагатиме фермерам вирішувати питання реалізації продукції. Також, за його словами, всі сподіваються, що наші ЗСУ незабаром відкинуть ворога і з'явиться можливість експортувати продукцію Чорним морем.

Читайте також: На Вінниччині через посуху очікується зменшення врожаю на 10-12%

Як повідомлялося, на Вінниччині в 2022 році ярі культури планується посіяти на площі 1172 тис. га., що на 7 тис. га більше ніж в минулому році. З них ярі зернові (яра пшениця, ячмінь, горох, овес, кукурудза, гречка, просо) на площі 552 тис. га. Технічні культури (цукрові буряки, соняшник, сою) – на площі 447 тис. га.

Як повідомлялося, аграрії України у 2022 році відстають з площами посівів від минулорічних показників на 20-30% залежно від культури. Прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур під урожай 2022 року на контрольованій Україною території становлять 14,139 млн га, що на 2,778 млн га менше від показника минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-