У Чернівецькій облраді припинила існування фракція ОПЗЖ

У Чернівецькій облраді припинила існування фракція ОПЗЖ

Укрінформ
У Чернівецькій облраді на позачерговій сесії попри провокації та намагання її зірвати оголосили заяву про припинення діяльності фракції ОПЗЖ.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

«Сьогодні деякі депутати намагалися зірвати позачергову сесію Чернівецької обласної ради, на якій вирішували питання, пов’язані з обороною, а також було зачитано заяву фракції ОПЗЖ, де йшлося про припинення її діяльності у Чернівецькій обласній раді. Своїми провокативними діями ці депутати заважали головуючому зачитати відповідну заяву, намагаючись не допустити того, щоб вона прозвучала у сесійній залі. Однак тим, хто прагнув завадити роботі депутатів, не вдалося зірвати сесію, і потрібні рішення були прийняті, а заява - озвучена», - повідомляє облрада.

У пленарному засіданні Чернівецької облради взяли участь 34 депутати. До початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які полягли, захищаючи Україну від російського агресора.

Читайте також: В Закарпатській облраді припинила існування фракція ОПЗЖ

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня фракція "Опозиційна платформа – за життя" у Верховній Раді офіційно перестала існувати.

14 травня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій".

Закон розширює перелік підстав для заборони політичної партії через суд. Відповідними підставами є виправдовування, визнання правомірним або заперечення збройної агресії проти України, у тому числі шляхом подання збройної агресії російської федерації та/або республіки білорусь проти України як внутрішнього конфлікту, громадянського конфлікту, громадянської війни.

Читайте також: У Кропивницькому депутат від ОПЗЖ «під кайфом» вчинив бійку з правоохоронцями

Передбачається, що в разі заборони судом політичної сили майно, кошти та інші активи переходять у власність держави.

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що найближчими днями відбудеться судовий розгляд справи про заборону ОПЗЖ у Львівському апеляційному адміністративному суді.

Фото: promin.cv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-