Нідерландська компанія Prosus заявила про вихід з російського Avito

Нідерландська компанія Prosus заявила про вихід з російського Avito

Укрінформ
Нідерландська компанія Prosus заявила про вихід із російського сервісу онлайн-оголошень Avito.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Нідерландська компанія Prosus заявила, що виходить з російського бізнесу Avito. Раніше ми вже бачили схожі стейтменти (заяви - ред.) від керівництва Prosus. Але цього разу йдеться навіть про початок пошуку покупця акцій", - написав Федоров.

Урядовець сподівається, що нова заява Prosus не стане черговою порожньою обіцянкою заради порятунку ділової репутації. Він наголосив, що ще до початку повномасштабної війни Avito став майданчиком для розміщення заяв від міністерства оборони рф із закликом вступити до лав російської армії за контрактом. Крім того, на платформі розміщували оголошення про продаж награбованого російськими солдатами в Бучі та Ірпені майна.

Читайте також: Виробник алюмінієвої продукції Arconic іде з росії

"Тому від початку війни ми різними способами намагалися достукатися до акціонерів компанії, щоб вони припинили робити бізнес на крові українців", - зазначив Федоров.

Він додав, що чекає на вихід з росії майданчика рекрутингу HeadHunter.

Читайте також: Страховий гіганг Zurich йде з російського ринку

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну, російські війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортні обмеження. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-