У заблокованому Маріуполі загарбники хочуть запустити чотири школи

У заблокованому Маріуполі загарбники хочуть запустити чотири школи

Фото
Укрінформ
У заблокованому Маріуполі російські загарбники протягом травня збираються запустити чотири школи в кожному районі міста.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Маріуполь. На зараз. Денацифікація. Окупанти влаштували «організаційно-методичне» зібрання вчителів, яких примушують до співпраці в освітньому процесі. Про головне: протягом травня збираються запустити 4 школи по одній в кожному районі міста», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що вибору освітянам вже не залишають, прямо та непрямо погрожують «негативними» наслідками - від фільтраційних таборів до обмеження «гуманітарної» допомоги.

За словами радника мера, з вересня система освіти в Маріуполі повністю переходить на російські стандарти та російські програми, і в рамках «адаптації» малих маріупольців до переходу на російські програми в школах будуть викладати всього три предмети – російська мова/література; історія росії та математика.

Читайте також: рф перекидатиме свої сили з Маріуполя на інші напрямки без підготовки – розвідка Британії

«Важливе зауваження – математика не для підвищення рівня, а теж як процес знищення української мови. Виявилось, що маріупольські діти не розуміють математичні терміни російською, тому саме для адаптації в навчанні будуть викладати математику. Процес денацифікації можна вважати офіційно запущеним. Лють. Просто Лють», - наголосив Андрющенко.

Як повідомлялося, у Маріуполі в єдиній непошкодженій російським агресором школі №53 загарбники почали «навчання» у 4, 9 та 11 (12-х) класах.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбили беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Місто практично зруйновано – і житлові будинки, і об’єкти інфраструктури, і школи, і лікарні, і підприємства. Маріуполь без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Читайте також: Роблю усе, аби залучити впливові міжнародні сили до порятунку захисників Маріуполя - Зеленський

Міський голова Маріуполя заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Фото: Петро Андрющенко,Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-