Британія найближчими тижнями відправить перших мігрантів-нелегалів до Руанди – ЗМІ

Британія найближчими тижнями відправить перших мігрантів-нелегалів до Руанди – ЗМІ

Укрінформ
Британія вже найближчими тижнями планує відправити першу групу нелегальних мігрантів до Руанди в рамках підписаної у квітні двосторонньої угоди між країнами.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Aljazeera.

За інформацією джерела, 19 травня у руандійському уряді заявили, що британська сторона хоче відправити до африканської країни 50 шукачів притулку вже до кінця травня.

«Великобританія повідомила першій групі близько 50 людей, що вони будуть переміщені в Руанду. Ми очікуємо їх прибуття, ймовірно, протягом наступних кількох тижнів. Хоча точна інформація про кількість людей та терміни їхнього приїзду поки що точно відомі лише британському уряду. Всі переміщені особи за бажання будуть мати можливість оселитися в Руанді на постійній основі», – йдеться у заяві.

Читайте також: Поблизу узбережжя Іспанії врятували у морі більше сотні мігрантів

Нагадаємо: угода між Великобританією та Руандою про переселення нелегальних мігрантів була укладена у квітні. Воно викликала широкий резонанс і протести серед правозахисників та громадських організацій обох країн, які вважають руандійську владу деспотичною і такою, що порушує базові права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-