Канада теж готова підтримати безпеку Фінляндії та Швеції до їх вступу в НАТО - Трюдо

Канада теж готова підтримати безпеку Фінляндії та Швеції до їх вступу в НАТО - Трюдо

Укрінформ
Канада готова підтримати безпеку Швеції та Фінляндії, поки обидві країни рухаються шляхом набуття повноправного членства у НАТО.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Канада рішуче підтримує рішення Швеції та Фінляндії вступити до НАТО. Як близький друг та безпековий партнер, Канада підтримає Фінляндію та Швеції під час процесу набуття членства, в тому числі захищаючи проти загроз їх безпеці”, - сказав Трюдо.

Читайте також: Байден переконаний, що Туреччина не стане на заваді розширенню НАТО

Він додав, що Канада продовжить відстоювати принципи, які підтримували держави з обох берегів Атлантичного океану безпечними, вільними та успішними протягом понад 70 років.

“Канада давно відстоює політику відкритих дверей НАТО для будь-якої європейської держави, здатної дотримуватися зобов’язань членства та зробити внесок до безпеки північно-атлантичного регіону. Фінляндія та Швеція мають суверенне право обирати власні безпекові структури й ми щиро й без застережень підтримуємо їх заявки”, - зазначив глава уряду Канади.

Читайте також: Штати готові гарантувати безпеку Фінляндії й Швеції до їх вступу до НАТО – Білий дім

Трюдо наголосив, що НАТО - це оборонний союз, який не прагне до протистояння, й не становить загрози для жодної країни.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня уряди Фінляндії й Швеції передали офіційні заявки щодо приєднання до НАТО. Для завершення цього процесу всі 30 країн-членів Альянсу мають ухвалити відповідне рішення на національному рівні.

Раніше Сполучені Штати підтвердили готовність підтримувати гарантії безпеки для Фінляндії й Швеції від загроз з боку росії до моменту, поки вони не набудуть офіційного членства в Північноатлантичному альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-