росія закрила бюро канадського суспільного мовника у москві

росія закрила бюро канадського суспільного мовника у москві

Укрінформ
росія відкликала візи та акредитацію усіх співробітників московського бюро канадського суспільного мовника CBC/Radio-Canada.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CBC News.

“росія вирішила закрити московське бюро CBC/Radio-Canada та позбавити його журналістів віз та акредитацій як крок відплати за заборону Канадою трансляції російського державного телеканалу RT”, - йдеться у матеріалі. 

Зазначається, що російська влада пообіцяла дати канадським журналістам “не менше трьох тижнів”, аби залишити країну.

Читайте також: За два місяці у рф завели майже 2 000 справ про «дискредитацію армії» - правозахисники

У самому канадському суспільному мовнику розкритикували це рішення, зазначивши, що журналісти працюють незалежно від канадського уряду. “CBC News та його журналісти повністю незалежні від будь-яких державних органів, тому ми жодним чином не пов’язані із цим рішенням регулятора. Ми перебували у росії, аби точно та фактологічно повідомляти, що там відбувається”, - розповів головний редактор CBC News, англомовного відділення канадського суспільного мовника Броді Фенлон.

Додамо, що в московському бюро працювало десять людей, частина з яких були місцевими найнятими працівниками. CBC/Radio-Canada мало інформаційне бюро у Москві протягом 44 років й досі залишалися єдиною канадською новинною організацією із постійною присутністю у росії. Цей випадок став першим в історії суспільного мовника, коли іноземний уряд примусово закрив бюро.

Читайте також: Суд у росії заочно заарештував журналіста Невзорова у справі про «фейки»

Як повідомляв Укрінформ, Комісії з питань радіо, телебачення й телекомунікацій Канади у середині березня заборонила трансляцію RT на всій території країни, оскільки “контент RT не відповідав ні стандартам, які висуваються до канадських послуг, ні завданням, визначеним законом “Про телемовлення”.

Фото: СВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-