Британія закликала заборонити експортні обмеження на харчі для Всесвітньої продовольчої програми

Британія закликала заборонити експортні обмеження на харчі для Всесвітньої продовольчої програми

Укрінформ
Міністр закордонних справ з питань навколишнього середовища, продовольства та сільського господарства Британії Вікторія Прентіс закликала світ боротися з продовольчою кризою злагоджено та спільно, заборонивши експортні обмеження на харчові продукти, які закуповуються для Всесвітньої продовольчої програми.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це вона заявила на зустрічі міністерського рівня у штаб-квартирі ООН, ініційованій Сполученими Штатами.

«Ми повинні діяти злагоджено та спільно, і, як співається в українському національному гімні, перш ніж згине роса на сонці, ми маємо забезпечити, щоб спосіб виробництва продовольства залишався стійким у всіх сенсах», - зазначала вона.

Читайте також: Усі країни платять свою ціну за агресію рф проти України – Сольський в ООН

Вона нагадала, що український експорт сільгосппродуктів та добрив забезпечував харчування до 400 млн осіб у всьому світі.

За її словами, необхідно терміново розробити план експорту торішнього зерна як залізницею, так і морем і забезпечити розвиток міжнародної торгівлі.

«Ми маємо домовитися про заборону експортних обмежень на харчові продукти, що закуповуються для Всесвітньої продовольчої програми», - підкреслила вона.

Читайте також: Міжнародні фінансові інституції об’єднали сили для реагування на продовольчу кризу

Прентіс зазначила, що спілкується щодня із 25-річною українкою, яка переїхала жити в її будинок з України. «Коли нам вдається зловити телефонний сигнал, ми розмовляємо з її бабусею та дідусем, які перебувають в окупованих районах, про те, що нині знову доводиться щоденно шукати щось поїсти», і продовольча проблема «знову використовується як зброя».

Читайте також: Через війну росії в Україні голод поширився ще на 40 мільйонів людей по всьому світу - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, у середу у Нью-Йорку стартували Дні дій задля глобальної продовольчої безпеки. За ініціативи Сполучених Штатів, які головують у травні в Раді Безпеки ООН У штаб-квартирі Організації проходить зустріч міністерського рівня, на якій представлено десятки країн. Україну на зустрічі представляє міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

Росія на заході не представлена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-