Штати готові гарантувати безпеку Фінляндії й Швеції до їх вступу до НАТО – Білий дім

Штати готові гарантувати безпеку Фінляндії й Швеції до їх вступу до НАТО – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати підтвердили готовність підтримувати гарантії безпеки для Фінляндії й Швеції від загроз з боку росії до моменту, поки вони не набудуть офіційного членства в Північноатлантичному альянсі.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Білому домі радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США готові забезпечувати заходи стримування, а також оборони для Фінляндії й Швеції, якщо вони матимуть у цьому потребу, навіть допоки вони не отримають повних переваг членства в Альянсі за Статтею 5», - зауважив радник Байдена.

Читайте також: Фінляндія й Швеція офіційно подали заявки на вступ до НАТО

У цьому зв’язку він підкреслив, що Сполучені Штати, зі свого боку, проводять постійні переговори на рівні оборонних відомств як із цими скандинавськими країнами, так і з іншими союзниками й партнерами по НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, у середу уряди Фінляндії й Швеції передали офіційні заявки щодо приєднання до НАТО. Для завершення цього процесу всі 30 країн-членів Альянсу мають ухвалити відповідне рішення на національному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-