Шмигаль закликав G7 підготувати закони для конфіскації активів рф на користь України

Шмигаль закликав G7 підготувати закони для конфіскації активів рф на користь України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав країни G7 розпочати підготовку законодавства щодо конфіскації активів росії на користь України.

Про це він заявив, виступаючи перед міністрами розвитку країн Групи семи, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

За словами глави уряду, після закінчення війни Україна відновлюватиме інфраструктуру та будуватиме якісно нову економіку на принципах сталого розвитку.

«Ключовим джерелом фінансування цього плану стане Фонд відновлення України, який буде наповнюватися з п’яти джерел. Але основою відновлення мають стати кошти окупанта. Як і будь-який агресор у майбутньому, росія має розуміти ціну війни», - наголосив Шмигаль.

Він закликав країни G7 розпочати підготовку національного, а також міжнародного законодавства щодо конфіскації заморожених активів росії та передачі їх на користь Україні.

Читайте також: Шмигаль – міністрам країн G7: Закликаємо взяти на себе лідерство у відновленні України

«Таке законодавство вже розробляють Сполучені Штати та Канади. Важливо, аби всі наші партнери так само долучилися до цього процесу. Це питання справедливості, адже не можна допустити, щоб агресор зруйнував половину економіки України та не заплатив за це», — наголосив Прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський створив робочу групу з розробки та впровадження міжнародно-правових механізмів відшкодування шкоди, завданої Україні внаслідок збройної агресії російської федерації. Її очолив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак. До неї увійшли українські та іноземні урядовці, науковці та юристи.

Читайте також: Шмигаль – про €9 мільярдів від Єврокомісії: Важливий меседж щодо відбудови України

Робоча група розроблятиме та вноситиме пропозиції щодо засобів та правових інструментів відшкодування збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії рф. У тому числі - репарації, конфіскації, контрибуції, а також кроки щодо їх упровадження з урахуванням міжнародно-правових механізмів, міжнародного досвіду та судової практики.

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-