Штати виділять $5,5 мільярда на гуманітарну допомогу та глобальну продовольчу безпеку

Штати виділять $5,5 мільярда на гуманітарну допомогу та глобальну продовольчу безпеку

Укрінформ
США оголосили про збільшення на $215 мільйонів свого внеску у глобальну продовольчу допомогу та анонсували новий пакет обсягом $5,5 мільярда на забезпечення гуманітарної підтримки й посилення глобальної продовольчої безпеки.

З такою заявою виступив у середу в ООН держсекретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати оголосили про виділення понад $2,3 мільярда на забезпечення надзвичайної продовольчої допомоги та задовільнення глобальних гуманітарних потреб після вторгнення росії в Україну. Зараз, з огляду на гостру кризу, ми оголошуємо про виділення додаткових $215 мільйонів як нової надзвичайної продовольчої допомоги»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Гуманітарні організації ООН менш як за місяць зібрали для України $1,3 мільярда

Водночас за його словами, Вашингтон планує надалі більш масштабну підтримку країн, які потерпають від нестабільності на продовольчих ринках.

«Ми очікуємо, що Конгрес дуже скоро затвердить понад $5,5 млрд додаткового фінансування гуманітарної допомоги та продовольчої безпеки», - сказав Блінкен.

Читайте також: Зеленський обговорив із Шольцом ситуацію на фронті та продовження тиску на росію

У цьому зв’язку він закликав уряди інших країн об’єднатися й посилити тиск на росію, щоби вона відкрила безпечні коридори для постачання життєво важливих продуктів з України як суходолом, так і морем.

«За оцінками, зараз в Україні на елеваторах перебуває 22 млн тонн зерна – продукції, що могла б стати екстреною допомогою для людей, які потребують цього, якщо просто дати вивезти її з країни», - підкреслив держсекретар США.

Читайте також: «Зерновою війною» путін намагається роз’єднати світ - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, у середу в Нью-Йорку стартували Дні дій задля глобальної продовольчої безпеки. З цією метою у штаб-квартирі ООН проводяться міністерські зустрічі на рівні глав зовнішньополітичних відомств десятків країн. Ініціативу очолюють Сполучені Штати, які головують у травні в Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-