Загарбники намагаються провести престур у Маріуполі, щоб дискредитувати Україну - Ткаченко

Загарбники намагаються провести престур у Маріуполі, щоб дискредитувати Україну - Ткаченко

Укрінформ
російські загарбники намагаються провести престур для іноземних журналістів на території Маріуполя, щоб дискредитувати роль України у війні. 

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці.

"Фейки та дезінформація рф набула просто якихось неймовірних форм. Зараз окупанти намагаються провести престур для іноземних журналістів на території окупованого Маріуполя. Першочергова мета ворога — дискредитувати роль України у війні. Наразі вже завезені спеціальні «декорації» для іноЗМІ: уламки українських боєприпасів, зібраних з окупованих районів Донецької області, зібрана масовка та актори, які будуть видані як місцеві очевидці", - написав міністр.

Читайте також: Вода розмиває могили у дворах Маріуполя, хвороби можуть забрати тисячі життів – мер

Ткаченко зазначив, що подібна поведінка військових рф лише сприятиме поширенню їхніх пропагандистських заяв та наративів. За його словами, не можна говорити про престури у місцях, які контролюються ворогом. Який може інсценувати вигідну для себе картинку.

"А для колег-журналістів з-за кордону наголошу: перетин державного кордону чи лінії розмежування, перебування та будь-яка діяльність медіа на окупованих територіях регулюється законодавством України та міжнародним правом. Тому участь іноземних журналістів у будь-яких престурах на території України, в тому числі тимчасово окупованій агресором, має відбуватися згідно із законодавством України", - зауважив міністр.

Читайте також: У МЗС нагадали, що чекає на журналістів, які заїхали на окуповані території з росії

Ткаченко закликав іноземних журналістів не посилювати російську пропагандистську машину.

Як повідомлялося, за даними воєнної розвідки України, департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує престур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України.Так, із 18 до 21 травня загарбники планують показати представникам ЗМІ зруйновані райони Маріуполя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-