На Херсонщині «начальником» облуправління охорони здоров'я став соратник медведчука - ЗМІ

На Херсонщині «начальником» облуправління охорони здоров'я став соратник медведчука - ЗМІ

Укрінформ
На окупованій Херсонщині "начальником обласного управління охорони здоров'я" став Вадим Ільмієв, який в різні роки був у КПУ, у партії "Союз лівих сил", у громадському русі «Український вибір - Право народу».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє херсонський сайт "Мост".

«Начальником обласного управління охорони здоров'я» окупанти призначили Вадима Ільмієва. Про це повідомили телеграм канали, близькі до окупаційної адміністрації Херсонщини", - йдеться у повідомленні.

Ільмієв керує ГО «Лікарняна каса», яка багато років збирає гроші з херсонських освітян, не надаючи нічого натомість. Наприклад, минулого року ця організація отримала 587 744,5 грн з педагогів, інформує видання.

Читайте також: Стоять по декілька діб: тисячі авто з дітьми і жінками росіяни не випускають з Херсонщини

Зазначається, що сам Ільмієв у 2021 році, намагаючись влаштуватися на роботу до Херсонської міськради, у декларації показав, що отримує зарплату як директор цієї ГО у розмірі 50 тис. грн на рік.

Тривалий час він був членом КПУ. У 2015 році, вже після заборони КПУ, Ільмієв балотувався до Херсонської міськради від партії "Союз лівих сил".

Разом із Володимиром Реверюком та Людмилою Дубковою Ільмієв є засновником благодійного фонду «Добра справа». Дубкова - співзасновник ГО «Центр російської культури» у Херсоні.

Читайте також: Вбитий снайпером рф херсонець вивіз з окупованої території більш як 100 людей

У 2017 році Ільмієв сплив у керівництві Громадського руху «Український вибір - Право народу» у Херсонській області. В організації Віктора Медведчука він обійняв посаду заступника голови територіальної ради руху в Херсонській області.

У 2018, 2020 та 2022 роках виконавча служба відкривала провадження проти нього через борги перед ПриватБанком, Альфа-банком та кредитними спілками. На майно боржника накладали арешт, інформує видання.

У 2020 році Ільмієв балотувався до Херсонської міської ради від політичної партії "Блок Володимира Сальдо". Наразі партія заборонена, а самому Сальдо, який очолює окупаційну "адміністрацію" Херсонської області, оголошено про підозру в колабораціонізмі.

Читайте також: Обстріл колони цивільних з «Градів» на Херсонщині: троє загиблих та багато поранених

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує "зелені коридори", евакуацію. Військові рф викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, селяни, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські військові захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-