Україна планує розвивати інтеграцію з європейськими газовими ринками - Герус

Україна планує розвивати інтеграцію з європейськими газовими ринками - Герус

Укрінформ
Україна планує розвивати інтеграцію з європейськими ринками в газовому секторі, зокрема в напрямку використання європейськими компаніями наявної інфраструктури для зберігання газу (ПСГ) та розбудови нової.

Про це розповів голова парламентського Комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передає Укрінформ із посиланням на сайт Верховної Ради. 

«Україна планує розвивати інтеграцію з європейськими ринками в газовому секторі. Йдеться, насамперед, про використання європейськими компаніями наявної інфраструктури для зберігання газу (ПСГ) та розбудову нової», - зазначив нардеп.

За його словами, Україна працюватиме над тим, щоб забезпечити максимальні параметри безпеки, а також створюватиме для європейської сторони привабливі умови.

Читайте також: В Україну вже зараз можна імпортувати газ з низки іноземних СПГ-терміналів

Герус додав, що наша держава також продовжує розвиває ринок біометану та біогазу і вже скоро зможе запропонувати цей вид палива європейському ринку.

Як повідомлялось, гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон вважає, що Польща може сприяти перемозі нашої держави на енергетичному фронті, дозволивши використання своїх LNG-терміналів для отримання газу «іншої молекули».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-