Укрпошта доставила пенсії на тимчасово непідконтрольні території Запоріжжя та Херсонщини

Укрпошта доставила пенсії на тимчасово непідконтрольні території Запоріжжя та Херсонщини

Укрінформ
АТ «Укрпошта» доставила пенсії в населені пункти Запорізької та Херсонської областей, зокрема, й на тимчасово непідконтрольні території.

Про це генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Сьогодні були доставлені пенсії на Запоріжжі, зокрема, й на тимчасово непідконтрольній території області. Те ж саме стосується й Херсонщини», - сказав Смілянський.

За його словами, наразі Укрпошта намагається стабілізувати та максимально наблизити роботу підприємства до норм мирного часу.

Читайте також: Укрпошта запускає благодійний проєкт доставки листів та дитячих малюнків героям

«Поставили за мету на тих територіях, де це можливо, до 1 червня повернути терміни доставки, що були до війни. З іншого боку продовжуємо дбати про наших громадян по обидва боки лінії фронту. Кожна людина в Україні має відчути, що держава про неї дбає. Це додатковий голос та ресурси для нашої перемоги в цій війні. Маємо зробити все, щоб ворог не міг сказати, що Україна забула про своїх громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях», - підкреслив Смілянський.

За словами очільника Укрпошти, підприємство працює за схемою: ЗСУ звільняє місто чи село, після цього заходять військово-цивільні адміністрації та ДСНС, які проводять розмінування, одразу після цього Укрпошта надсилає до населених пунктів свої пересувні відділення, які можуть працювати за відсутності умов для роботи стаціонарних відділень.

Читайте також: Укрпошта випустить марку, присвячену Kalush Orchestra

«Ми одразу привозимо продукти харчування, пенсії, субсидії. Щоб люди відчули, що Україна повернулася. А далі ми працюємо над відновленням роботи стаціонарних відділень. Це іноді потребує різного часу - від кількох днів до тижнів. Наприклад, за такою схемою ми працювали в найбільш постраждалих містечках Київській області - Бучі, Ірпені, Іванкові», - розповів Смілянський.

Наразі Укрпошта розробляє подібний план для Харкова та Харківської області.

«Наше завдання - до 1 червня відновити роботу мережі Укрпошти в Харкові, де це можливо. А тільки-но завершиться розмінування і стане можливим безпечно доїхати автівкою, Укрпошта також прибуде у звільнені села Харківської області», - сказав Смілянський.

Читайте також: Мобільне відділення "Укрпошти" видало пенсії людям у Сєвєродонецьку

Як повідомлялося, загалом на пенсійні виплати в травні заплановано спрямувати 49,1 млрд грн. Із них: 37,6 млрд грн — на виплату пенсій пенсіонерам, які обслуговуються в банках; 11,5 млрд грн — на виплату пенсій пенсіонерам, які отримують пенсії через Укрпошту.

АТ “Укрпошта”, станом на 15 травня, доставлено 72,4% профінансованої суми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-