У Румунії діаспора організувалa культурний захід «Всесвітній день вишиванки»

У Румунії діаспора організувалa культурний захід «Всесвітній день вишиванки»

Фото
Укрінформ
Сату-Марськa філія Союзу українців Румунії ушосте організувала у селі Тарна-Маре культурний захід «Всесвітній день вишиванки», метою якого була популяризація української та румунської вишиванок, українських цінностей та традицій.

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

Захід розпочався виконанням державних гімнів Румунії та України. Його учасники розповіли про важливість збереження національних цінностей, збереження та популяризацію традицій у сучасному суспільстві.

У святкуванні «Дня української вишиванки», зокрема, взяли участь голова Союзу українців в Румунії, депутат Микола Мирослав Петрецький, представники Ради Союзу українців Румунії тощо.

У заході також взяли участь члени місцевих організацій з Мікули, Сату Маре, Тарна Маре, Теребешть, Децебал, радники місцевої ради Тарна Маре, українські біженці, які проживають на території повіту, а також громада з ceлa Тарна Маре.

Читайте також: У Румунії діаспора організувала нові акції протесту проти війни росії в Україні

«Свято завершилося концертом на якому виступили: ансамбль танцю «Червона Калина» – координатор Юліан Петрo Кідеша, вокальний гурт «Мікулянка», координаторка – Лоредана Морар, Ончеа Марія та Ончя Йонуц – учні школи народного мистецтва Сату Маре, гурт «Квіти Тирни», координaтopи Бьянка Чіонка, Брикун Вікторія поетеса, бард, композитор, викладач Хустської спеціальної школи І-ІІІ ступенів, Закарпатської обласної ради, учні Довганич Лілія та Пуравець Владислава – Велятинське художнє училище – координатор музичний керівник Деак Неля – у Велятинській школі мистецтв, Хуст», – повідомили в СУР.

Зауважується, що за традицією голова СУР Петрецький подарував 20 українських сорочок людям, які мали особливий внесок у розвиток румунсько-українського співробітництва та популяризації українських традицій і культури.

Нагадаємо, у місті Тімішоар, що на заході Румунії, відбулася XXVIII Олімпіада з української мови та літератури.

Фото: СУР / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-