У росії засекретили обсяги експорту нафти морем – Reuters

У росії засекретили обсяги експорту нафти морем – Reuters

Укрінформ
російська нафтова компанія-монополіст «Транснефть» обмежила доступ до щомісячних графіків щодо експорту нафти із російських портів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що російським експортерам нафти будуть надані лише дати завантаження власних вантажів замість стандартної практики узгодження документа, який включав повні графіки завантаження для всіх експортерів.

Джерела агентства додали, що графік завантаження нафти на 1-5 червня вже був би виданий, але цього разу трейдерам сказали, що чекати нема чого.

Читайте також: Іспанія не пустила у свої води судно з російським вантажем

Зазвичай плани щодо завантаження мають вирішальне значення для учасників російського нафтового ринку, включаючи вантажовідправників, страховиків і покупців нафти.

Зауважується, що такий крок є не поодиноким випадком, коли російський уряд приховує важливі статистичні дані з ринку. Так, у квітні міністерство енергетики рф обмежило доступ до своєї статистики щодо видобутку та експорту нафти й газу.

Читайте також: Зеленський: Ембарго на російську нафту - в інтересах усієї Європи

Як повідомлялося, державний секретар з європейських справ МЗС Франції Клеман Бон заявив 10 травня, що Європейський Союз може досягти угоди про ембарго на російську нафту, яку зараз блокує Угорщина, “протягом тижня”.

9 травня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном прояснила позицію Угорщини стосовно політики санкцій ЄС і енергетичної безпеки та висловила намір посилювати співробітництво із регіональними партнерами з розвитку нафтової інфраструктури.

Фото: liquimar.gr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-