Кабмін відновив програму оренди держмайна

Кабмін відновив програму оренди держмайна

Укрінформ
Кабінет Міністрів відновив програму оренди державного майна, передбачивши пільги та знижки на час воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Фонд держмайна.

"17 травня Кабінет Міністрів України ухвалив розроблений Фондом держмайна та Міністерством економіки проєкт постанови “Деякі питання оренди державного та комунального майна у період дії воєнного стану” зі спрощеним порядком оренди. Прийнятий порядок також надає орендарям знижки до 100% та пільгові умови", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що знижки отримають орендарі на всій території України, а дія постанови охоплює весь період з початку запровадження воєнного стану. Крім того, до кінця року повністю звільнено від орендної плати орендарів в місцях де ведуться бойові дії, а до 30 вересня - в тих областях, які постраждали від війни.

Читайте також: Президент доручив Кабміну утворити комісію для аудиту завданих росією збитків

Орендарі в областях з наявною загрозою бойових дій можуть не сплачувати за оренду до 30 травня. В усіх інших регіонах орендарі об’єктів держмайна отримують знижку 50%, а орендарі єдиних майнових комплексів сплачуватимуть на 25% менше.

У разі проведених оплат оренди від початку дії воєнного стану, сплачені кошти будуть зараховані орендарям в майбутні періоди, після завершення дії знижок.

Крім того, вводяться пільги для релокованих підприємств. Так, бізнес, що орендує майно для релокації, сплачуватиме пільгову орендну ставку (1 грн за 1 кв.м) протягом перших шести місяців оренди.

Кабмін також звільнив від орендної плати за держмайно українців, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану. Органи місцевого самоврядування отримали можливість додатково приймати рішення щодо звільнень та знижок за договорами оренди комунального майна.

Читайте також: Уряд звільнив від орендної плати ФОП, які пішли до війська після 24 лютого

Повідомляється, що автоматично продовжуватиметься дія договорів оренди, які завершуються у період воєнного стану. Договори оренди можуть бути достроково припинені за заявою орендаря.

Як повідомлялося, з початку 2022 року від оренди державного майна до держбюджету надійшли майже 300 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-