Російського гімнаста відсторонили від змагань через «Z» на формі

Російського гімнаста відсторонили від змагань через «Z» на формі

Укрінформ
Гімнаста з рф Івана Куляка відсторонено від змагань на один рік після того, як на початку березня він вийшов на нагородження на етапі Кубка світу з літерою «Z» на формі.

Про це повідомляється на сайті Міжнародної федерації гімнастики (FIG), повідомляє Укрінформ.

Дисциплінарна комісія Фонду етики гімнастики (GEF) зобов'язала спортсмена повернути бронзову медаль, завойовану на етапі Кубка світу в місті Доха, а також грошову винагороду $500. Крім того, він має відшкодувати витрати на ведення дисциплінарної справи у сумі $2 тис.

Куляк має право оскаржити це рішення в апеляційному трибуналі GEF протягом 21 дня з моменту отримання повідомлення про рішення.

Читайте також: Російського плавця за участь у мітингу на підтримку війни з Україною «забанили» на 9 місяців

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародна федерація гімнастики (FIG) повідомила про готовність відкрити провадження проти російського атлета Івана Куляка за поведінку на етапі Кубка світу у Досі (Катар). Росіянин відзначився ганебним вчинком, розмістивши на майці букву Z, яка стала у рф символом агресії в Україні.

Цей етап у Катарі став останнім для гімнастів з росії та білорусі, в якому вони мали право участі. На наступних міжнародних змаганнях атлети цих країн не зможуть виступати через санкції після повномасштабного вторгнення росії в Україну за інфраструктурної та політичної підтримки білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-