Масовані артобстріли Луганщини та бої по всій лінії фронту на Донеччині - зведення ОВА

Масовані артобстріли Луганщини та бої по всій лінії фронту на Донеччині - зведення ОВА

Укрінформ
Луганська область зазнала масованих ворожих артилерійських обстрілів усієї території, у Донецькій області бої ведуться по всій лінії фронту.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 18 травня.

На Луганщині війська рф знову обстріляли підприємство "Азот", унаслідок чого пошкоджені одна з адміністративних будівель та прохідне об’єднання.

Загалом 15 артилерійських атак російські війська здійснили по Сєвєродонецьку. Як наслідок, руйнувань зазнали 12 багатоповерхівок.

По селах Попаснянської громади війка рф вчора завдали ракетно-бомбових ударів із літаків Су-35. Пошкоджень багато. Із виявлених - будинки в Золотарівці, Комишувасі, Врубівці, а також у місті Гірське. Є загиблі та поранені.

Читайте також: Обстріл Луганщини: за минулу добу виявили чотирьох загиблих

У Донецькій області важкі бої ведуться за Дробишеве поблизу Лимана, над яким ворог намагається встановити контроль.

Бої тривають на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському напрямках. Постійних обстрілів зазнають не лише військові позиції, а й населені пункти. За добу семеро людей загинули і шестеро були поранені.

Учора російські загарбники здійснили ракетний удар по важливих промислових об'єктах, зокрема по заводу "Кнауф Україна". У Бахмуті сталося пряме влучання ракети в житловий будинок. Є загиблі та поранені.

російські війська зранку здійснили ракетну атаку по Дніпру. Протиповітряна оборона України збила одну ракету. Уламки пошкодили будинки, поранена людина. Друга ракета влучила в об’єкт транспортної інфраструктури і спричинила значні руйнування.

Також росіяни обстріляли дві громади на межі з Херсонською областю - Зеленодольську та Апостолівську. Станом на цей час постраждалих немає. Деталі обстрілів з’ясовуються.

З вечора тривали артилерійські обстріли Сумської області з території росії. Найбільше постраждали Білопільська, Ворожбянська, Новослобідської громади. Втрати та руйнування уточнюються.

Ніч у Харкові пройшла без обстрілів. Протягом доби російські війська обстрілювали селище Печеніги Чугуївського району, унаслідок чого одна людина отримала поранення. Також є поранений у селі Циркуни.

У Миколаївській області вчора вдень та близько 23:30 війська російської федерації обстрілювали Широківську громаду. Потерпілих немає. Пошкоджені житлові будинки. Сьогодні з ранку о 7:30 внаслідок обстрілу селища Первомайське Первомайської громади пошкоджена школа, жертв немає.

Також сьогодні зранку ракетного удару зазнали житлові квартали Миколаєва. Унаслідок обстрілу постраждала одна людина. Детальна інформація щодо наслідків з’ясовується.

У Херсонській області ситуація стабільно критична, росіяни продовжують обстріл позицій Збройних сил України та знищення інфраструктури в захоплених селах Високопільської, Великоолександрівської, Нововоронцовської та Станіславської територіальних громад.

У більшості населених пунктів цих громад розтрощені та пошкоджена половина будинків місцевих жителів, школи, дитсадки, амбулаторії та інші об’єкти інфраструктури.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській та Полтавській областях.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 17 травня ліквідували уже близько 27 тисяч 900 (+200) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-