Австралія запровадила санкції проти Киви та інших постачальників пропаганди рф

Австралія запровадила санкції проти Киви та інших постачальників пропаганди рф

Укрінформ
Уряд Австралії у середу, 18 травня, запровадив нові обмежувальні заходи проти росії за її повномасштабне вторгнення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі глави МЗС Австралії Маріс Пейн.

«Уряд Австралії ввів нові санкції проти російських постачальників пропаганди та дезінформації, які намагалися легітимізувати незаконне вторгнення росії в Україну, а також політичних діячів і силовиків та організацій, які підтримували це вторгнення», - заявила вона.

У новий санкційний список країни потрапили 12 організацій та 11 фізичних осіб, серед них - і колишній народний депутат України Ілля Кива.

Читайте також: Нова Зеландія запровадила чергові санкції проти росії

«Австралія також вводить цілеспрямовані фінансові санкції проти організацій, включаючи «фабрику тролів», які створюють і поширюють дезінформацію в Інтернеті, і багато з яких пов’язані з російськими спецслужбами» - наголосила Пейн.

Загалом Австралія вже наклала санкції на 827 фізичних та 62 юридичних осіб у відповідь на вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Під нові санкції Японії потрапили 130 росіян включно з прем’єром

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, Євросоюз та інші країни запровадили санкції проти рф, спрямовані на обмеження можливостей кремля до продовження війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-