Ємену загрожує масовий голод через війну рф проти України

Ємену загрожує масовий голод через війну рф проти України

Укрінформ
Унаслідок широкомасштабної збройної агресії росії проти України Ємену загрожує масовий голод.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

«Ємен стикається з проблемами доступності продуктів харчування та глобального ланцюга поставок у таких масштабах, яких раніше не було», – попереджає найбільший імпортер пшениці в країні HSA Group.

Аби запобігти катастрофі, HSA Group звернулася до міжнародних лідерів напередодні саміту з глобальної продовольчої безпеки, який має відбутися в Нью-Йорку 18 травня із закликом до конкретних політичних пропозицій.

У листі, адресованому ООН, HSA Group вказує, що потрібні термінові міжнародні дії, щоб запобігти масовому голоду в Ємені в небачених раніше масштабах, спричиненому війною рф проти України.

Читайте також: рф продовжує блокувати українські порти, загроза голоду в світі збільшується - Єрмак

За оцінками ООН, понад 17,4 млн жителів Ємену потерпають від нестачі продовольства, а на 1,6 млн чекає «надзвичайний рівень голоду» в найближчі місяці.

Приблизно  третину пшениці країна закуповує в Україні та росії. Однак зростання світових цін та турбулентність ринків у поєднанні зі значними перебоями в постачанні призвели до швидкого зменшення запасів продовольства в країні.

Компанія також висловила особливу стурбованість тим, що нещодавні обмеження на експорт індійської пшениці потенційно можуть підштовхнути кризу продовольчої безпеки в Ємені «до точки неповернення».

Читайте також: Євросоюз допоможе Україні експортувати зерно попри морську блокаду - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім опрацьовує з Конгресом можливість затвердження пакета реагування на загрози глобальній продовольчій безпеці, який передбачатиме виділення $11 мільярдів упродовж наступних трьох років.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-