Макрон підтвердив Зеленському, що поставки зброї з Франції збільшуватимуться

Макрон підтвердив Зеленському, що поставки зброї з Франції збільшуватимуться

Укрінформ
Еммануель Макрон запевнив Володимира Зеленського, що поставки зброї з Франції до України посилюватимуться найближчими днями та тижнями

Про це президент Франції заявив під час сьогоднішньої телефонної розмови з очільником Української держави, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення Єлисейського палацу.

“Макрон підтвердив, що поставки зброї з Франції триватимуть і посилюватимуться найближчими днями та тижнями, як і доставка гуманітарного обладнання”, - йдеться у повідомленні

Президент Франції також підтвердив свою повну рішучість відповідати на всі запити про підтримку, висловлені Україною, зокрема щодо оборонного обладнання, пального, гуманітарної допомоги, економічної та фінансової підтримки.

Читайте також: Зеленський обговорив із Макроном заявку України в кандидати до ЄС

Як зазначається, Макрон поцікавився в Зеленського ситуацією на місцях, зокрема в Маріуполі, стосовно евакуації з заводу «Азовсталь».

Лідери обговорили проблеми продовольчої безпеки та з огляду на це - можливі шляхи експорту українських зернових, від чого залежить забезпечення продовольством значної частини світу.

“Також президенти обговорили гарантії безпеки, які Франція може надати Україні в рамках міжнародної угоди для забезпечення поваги до суверенітету та територіальної цілісності країни”, - йдеться у комюніке.

Президент Макрон також підтвердив Президенту Зеленському, що заявка України на членство в ЄС буде розглянута Європейською радою в червні на основі висновку, який надасть Єврокомісія, а також у дусі Версальського саміту усіх країн ЄС, який проголосив, що Україна є частиною європейської родини.

Читайте також: Глава МЗС Франції заявляє про підтримку Україну до її перемоги

"Принагідно президент повернувся до своєї промови в Європейському парламенті в Страсбурзі 9 травня та пропозиції щодо створення "європейської політичної спільноти", яка, зокрема, дасть змогу підтримувати країни-кандидати в рамках корисної для всіх співпраці", - зазначається у повідомленні Єлисейського палацу.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня президент Франції Еммануель Макрон заявив про ініціативу створити нову "європейську політичну спільноту", щоб країни, які не є формальними членами ЄС, могли долучитися до нового простору в Європі; в тому числі йшлося і про Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-