Україна щодня своєю кров’ю доводить, що є європейською країною – Кондратюк

Україна щодня своєю кров’ю доводить, що є європейською країною – Кондратюк

Укрінформ
Якщо на засіданні Європейської ради в червні 2022 року Україні нададуть статус кандидата на членство в ЄС, вона буде готова виконувати покроковий план дій.

На цьому наголосила заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк на брифінгу на тему: «Підтримка країнами Балтії членства України в ЄС» у медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Україна давно є європейською. Ми щодня доводимо це своєю кров’ю та ставленням до захисту всієї Європи. Ми давно готові до того, що якщо нам дадуть кандидатство на саміті 25 червня, то буде програма виконання усіх покрокових дій, а це велика програма, яку ми будемо виконувати», - сказала Кондратюк.

Читайте також: Потрібно переглянути право вето в Раді безпеки ООН – Кондратюк

Вона розповіла про нещодавній робочий візит до країн Балтії, під час якого обговорювалося питання членства України в ЄС. Також обговорювали необхідність надання Україні наступальної зброї, створення Міжнародного трибуналу для воєнних злочинців рф і тих, хто вчиняє геноцид українців, відбудову України після війни, соціально-гуманітарну підтримку тимчасово переміщених осіб з України та надання освітніх послуг українським дітям.

«Країни Балтії взяли на себе відповідальність та прийняли стільки громадян, кільки вони могли прийняти. Хтось узяв 20 тисяч, хтось - 30 тисяч. Загалом це десь 120 тисяч громадян. Вони перебувають у різних регіонах, але ніхто з наших громадян, а це уперше в історії Європейського Союзу, не вважається біженцями, а вважається, що вони під тимчасовим захистом. Це означає , що немає стандартних процедур, як є для біженців, коли через 6-9 місяців надається юридично цей статус. Зараз ми говоримо про тимчасовий прихисток, а значить що всі громадяни, які перебувають на території ЄС, фактично мають всі ті умови, що і громадяни їхніх країн», - сказала Кондратюк.

Читайте також: Кондратюк подякувала парламенту Естонії за всі рішення, ухвалені на підтримку України

За її словами, житло, освітня програма – все це враховується для наших громадян. Є питання щодо медичного обслуговування, але й вони вирішуються.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська загарбників знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-