Переговорний процес з рф зараз на паузі – Подоляк

Переговорний процес з рф зараз на паузі – Подоляк

Укрінформ
Переговорний процес між Україною та російською федерацією нині призупинено. 

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у коментарі ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

«Об’єктивно говорячи, переговорний процес дійсно на паузі. Чому? Причин декілька. росія не демонструє ключового - розуміння сьогоднішніх процесів у світі. І своєї вкрай негативної ролі», - сказав він.

По-друге, за його словами, росія не розуміє, що в будь-якому сенсі війна йде вже не за правилами, графіком чи планами рф, а спротив України, і спротив професійний, тільки наростає.

Подоляк переконаний, що жодних своїх цілей росія не досягне.

По-третє, зазначив він, рф не може відмовитися від пропагандистського нагнітання на внутрішньому ринку, і тому політична еліта боїться говорити правду про те, що з війни треба виходити на зовсім інших умовах, ніж було заявлено спочатку.

Радник очільника ОП підкреслив, що російський політикум воліє продовжувати переговори як елемент своєї пропаганди тільки для внутрішнього вжитку, тому і в публічному просторі лунають коментарі росіян шантажного типу щодо переговорів.

«І нарешті, ключове. росія абсолютно хоче побачити в дії всі пакети міжнародних економічних санкцій і остаточно зрозуміти дійсну «боєздатність» своєї армії, а також втратити залишки своєї репутації. Така, на мій погляд, стратегічна ціль росіян: все або нічого. Тому немає сенсу заважати падінню цієї дивакуватої «імперії», - зауважив Подоляк.

На його погляд, сьогодні взагалі не йдеться про «вихід чи не вихід» з переговорного процесу української делегації, а йдеться тільки про доцільність і конкретику на даному етапі.

«Буде конкретика - будуть продовжені політичні переговори», - додав радник керівника Офісу глави держави.

Читайте також: Зеленський: Українські герої потрібні Україні живими - це наш принцип

Як повідомлялося, останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з низкою пропозицій щодо припинення війни, серед яких - підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-