Ворог знову завдає ракетних ударів по Кременчуцькій ТЕЦ - голова ОВА

Ворог знову завдає ракетних ударів по Кременчуцькій ТЕЦ - голова ОВА

Укрінформ
російський загарбник хоче, щоби 180 тисяч кременчужан залишилися взимку без тепла, оскільки знову й знову завдає ударів високоточними ракетами по Кременчуцькій ТЕЦ.

Таку думку висловив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін під час відеозв’язку на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Постраждалих немає, але шкоди завдано суттєвої. ТЕЦ тільки почала відновлювальні роботи, але на сьогодні - ще один удар. російські окупанти, напевне, хочуть, щоб 180 тисяч кременчужан, які підключені до цієї ТЕЦ, були без тепла взимку", - сказав Лунін.

Він зазначив, що загалом по Кременчуку було завдано 12 ракетних ударів, більшість ракет влучили у НПЗ, одна - в ТЕЦ. Очільник ОВА підкреслив, що це високоточні ракети, вони цілили саме туди, куди вдарили.

Читайте також: Україна веде складні перемовини, аби витягти з Азовсталі всіх - Верещук

Кременчуцький НПЗ, як повідомлялося, припинив свою роботу ще після ударів, завданих ворогами у квітні, тож знайти якусь логіку в нових ударах неможливо, крім хіба того, що руйнують залишки підприємства.

За словами Луніна, інфраструктура Полтавщини несильно, порівняно з іншими регіонами, постраждала від початку повномасштабного російського вторгнення. Та все ж у Миргороді був атакований аеродром, випадкові ракети вдарили по передмістю Полтави - було зруйновано невелику ферму, також інфраструктурний об'єкт був пошкоджений у Карлівці, постраждали й дороги області.

Однак найголовніше завдання, яке ставить перед собою влада у процесі відновлення інфраструктури області, - це забезпечити кремунчужанам вчасну подачу тепла.

Читайте також: Корбан пояснив, навіщо загарбники обстрілюють Зеленодольськ

Як повідомляв Укрінформ, 24 квітня російські ракети влучили в об’єкти інфраструктури у Кременчуку Полтавської області, зокрема, внаслідок ударів було пошкоджено Кременчуцьку ТЕЦ та НПЗ.

Лунін ще 2 квітня повідомляв, що інфраструктура заводу знищена, підприємство не працює.

Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта") – найбільший в Україні нафтопереробний завод проєктною потужністю 18,6 млн тонн. У компанії 43,05% акцій належать державі в особі НАК "Нафтогаз України", решта поділена між Ігорем Коломойським та Олександром Ярославським.

Фото: poltava.to

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-